5.díl | Sulfia More

Ano, přidávám další díl. Divíte se, co?


"Nejsilnějším bojovníkem světla a to .... andělem," řekl a očekával jejich reakce.
Chvíli si ale musel počkat, protože všichni jenom seděli a někteří neměli daleko k tomu, aby zírali s otevřenou pusou.
"Andělé...to jako myslíte....ty lidi s křídlama?" zeptal se nakonec ne zrovna inteligentně Peter.
"Ano, tím myslím ty lidi s křídlama," povzdechnul si zničeně Chris.
"Takže, vy jste taky...anděl?" zeptal se trošku rozhozeně Harry
"Ano, jsem," řekl s úsměvem a s pobavením se díval na všechny před sebou, kteří si prohlíželi jeho záda.
"Ale..no..neměl byste mít...křídla?" přidal k otázkám Draco a jenom nepatrné zadrhávání prozrazovalo, že ani on není úplně v klidu.
"Ale já mám křídla," odpověděl s ještě větším úsměvem Chris, "Jenom teď nejsou vidět," poučil je, na chvilku se soustředil a vteřinku poté se za ním objevila veliká sněhobílá křídla s pár světle modrými peříčky.
Ve vlasech se mu objevili proužky světle modré barvy a ty skvěle ladili k jeho modrým očím.
Tentokrát se potichu rozesmál, kdy uviděl jejich výrazy, když si prohlíželi jeho křídla.
"Proč zrovna modrá?" zeptala se zvědavě Sandra, protože nechápala význam téhle barvy.
"Modrá?" nepochopil Chris hned, ale potom si všimnul jejich pohledů, "Och, vy myslíte to na křídlech. Jak bych to... je to poznávací znamení. Jsou čtyři druhy andělů a každý z nich má vlastní barvu. Anděl života má bílou, anděl lásky červenou, anděl osudu žlutou a anděl štěstí má světle modrou. A stejně jako se barvy projeví na křídlech, tak se nějak objeví i ve vašich vlasech. Ale aby nepřítel hned nevěděl, jakou moc používáme, tak je možné nechat barvy zmizet," poučoval je Chris.
"Nepřítelem myslíte čerty?" zeptala se Isabela.
"Čerty? Ne, to je jenom mudlovská pohádka. My bojujeme proti démonům. Démoni jsou naše protiklady. Taky se dělí na čtyři skupiny a mají určitou barvu. Démon smrti má černou, démon zrady má zelenou, démon pomsty má šedou a démon nenávisti má hnědou barvu," vysvětloval pořád Chris s úsměvem.
"Ještě nějaké otázky, před tím než vám vysvětlím zbytek?" zeptal se nakonec a rozhlédl se po všech přítomných.
Když se nikdo na nic nezeptal, pokračoval dál.
"Takže měl bych začít od začátku. Před stovkami let tuhle školu založil Gabriel de Angelic za účelem výcviku andělů. Gabriel je taky známý jako archanděl Gabriel. On a jeho žena Anabella Rose de Angelic ji celou postavili a vyrobili pýchu naší školy. Pierre sagesse. Gabriel i jeho žena byli francouzi, takže i tento název je francouzsky. Clarisso, mohla by jsi nám to přeložit do angličtiny?" řekl Chris a očekával její překlad.
"Kámen moudrosti," řekla plynulou angličtinou.
"Přesně tak, kámen moudrosti. Je uložen na posvátném místě nedaleko odsud v lese. Každý rok se na něho postaví nováčci jako vy a kámen rozezná, ke které skupině andělů patří. Tomuto rozřazování předchází réveil rituel, nebo-li probouzecí rituál. Ten spočívá v tom, že," začal, ale pak se šibalsky usmál, "A víte co? Nechte se překvapit," řekl a na všechny se zářivě usmál.
Nevšímal si toho, jak si všichni povzdechli a začali si stěžovat. Ale když se nadechl, aby dál mluvil, byli už všichni naprosto soustředění a dychtivě očekávali jeho další slova.
"Tento rituál probudí kámen a hned potom začne rozřazování. Během rozřazování ve vás kámen probudí vaše schopnosti, takže příštích pár dní si budete muset zvykat na změny ve vaší magii, které se projeví i na vašem těle," řekne a na chvilku si oddechne a napije se vody, která se před ním objeví.
"Ale být andělem neznamená jen mít křídla, znamená to taky zvláštní schopnosti. Budete umět perfektně bílou magii a obranu proti černé, budete bez problémů ovládat meče a pár dalších schopností, ty ale budete muset objevit sami," domluvil a znovu se napil.
"Nemůžu vám to říct," řekl pobaveně, když viděl jejich prosící pohledy.
"Už toho moc není. Gabriel a Annabela aby uchránili své potomky, tak přejmenovali jejich rod na rod Rosierů a důkladně zničili všechny dokumenty o jejich potomcích. A během tolika let se rod ještě několikrát přejmenovával, takže je teď skoro mizivá šance, že by se jejich potomek jmenoval ať de Angelic nebo Rosier. Takže nemusíte pátrat v archívech a snažit se někoho najít. Zkoušeli to už desítky lidí před vámi," řekl s úsměvem a pátral v paměti, co by jim měl ještě říct.
"A aby jste měli aspoň trochu představu, jak jsou andělé a démoni silní. Tak například bradavičtí zakladatelé. Všichni je znáte, že ano?" zeptal se a když všichni přikývli, spokojeně pokračoval dál, "Godrik Nebelvír a Helga Mrzimorská to byli oba andělé života a Salazar Zmijozel a Rowena Havraspárská byli démony smrti, kteří se přidali na stranu světla. Naprosté protiklady se spojily a postavily nejznámější školu kouzel po celém světě. Poté, co Salazara ovládla jeho temná stránka a zaútočil na ostatní zakladatele, byl znám, jako ten jediný "zlý" z nich. Rowena svoji temnou stránku potlačila natolik, že byla vždy počítána jako jedna "hodných". Tak to je asi vše," řekl Chris a dopil sklenku vody, která jakmile ji položil na stůl, zmizela.
"Nějaké otázky?"
"Jaktože si všichni rozumíme?" zeptal se nakonec po chvíli ticha Harry.
"Och, tak vy už jste na to přišli," řekl a usmál se, "Je to jedna z našich schopností. Budete rozumět a umět mluvit jakýmkoli jazykem."
"Ale tak proč jsme nerozuměli tomu názvu kamene a toho rituálu? Proč jste řekl Clarisse, aby to přeložila?" přidala se k otázkám Alex.
"Pierre sagesse je přesný název. To se nepřeloží, ale když to Clarissa přeložila do angličtiny jako kámen moudrosti, už to nebude doslovný název a vaše schopnost bude schopna to přeložit, tak aby jste tomu rozuměli. Je to trochu složitější, ale časem to pochopíte," řekl a povzbudivě se na ně usmál.
"A co když nebudeme chtít být anděly?" zeptal se Draco.
"Ano, i tato situace může nastat. V tom případě vám bude z paměti vymazáno vše ohledně toho, co jste se zde dověděli, potlačíme vaše schopnosti a vrátíme vás zpátky domů. Toto rozhodnutí si ale pořádně rozmyslete, protože pak už nepůjde zrušit. Je tu někdo, kdo váhá nad tím , jestli chce nebo nechce být andělem?" zeptal se a začal si pečlivě prohlížet všechny před sebou.
Všichni zavrtěli hlavou i Draco.
"Tak to je asi všechno, pokud nemáte nějaké otázky?" zeptal se a už po několikáté se rozhlédl po místnosti.
"Tak dobře," řekl a podíval se na hodinky, "Právě jsou tři hodiny odpoledne, v jedenáct večer pro vás přijdu a necháme vás zařadit. Do té doby máte volno." řekl, vstal a odešel.

Komentáře